BhPias insamling fortsätter! Hallands Nyheter 20121228


God fortsättning!

Ni missar väl inte att BhPia är med i Hallands Nyheter idag?
Hjälp oss att hjälpa!

/BhPia


Vill ha din BH. Företagaren Pia Abrahamsson, till vänster, samlar in hela och rena underkläder till fattiga kvinnor i Nairobis slum. Kerstin Ericson fraktar ner dem i början av maj. 400-500 BH-ar har redan skänkts och 3 500 kronor har gått till Musikhjälpen.
Vill ha din BH. Företagaren Pia Abrahamsson, till vänster, samlar in hela och rena underkläder till fattiga kvinnor i Nairobis slum. Kerstin Ericson fraktar ner dem i början av maj. 400-500 BH-ar har redan skänkts och 3 500 kronor har gått till Musikhjälpen. 
Foto:
 
Lars-Gunnar JohanssonBH-insamling ska hjälpa kvinnor i Kenyas slum

Pia Abrahamsson har en hel kartong full med BH:ar och andra underkläder. Och hon vill gärna ha fler. Intimplaggen kommer till nytta i Kenya.

Relaterat

Alla storlekar. Kvinnor i har redan skänkt hundratals underplagg till insamlingen.
Alla storlekar. Kvinnor i har redan skänkt hundratals underplagg till insamlingen.Foto: Lars-Gunnar Johansson
Egentligen driver Kungsäterbon underklädesföretaget BHPia där hon håller BH-skolor, och säljer på homepartys och över nätet.
Men den här artikeln handlar om välgörenhet för kvinnor.
Tillsammans med kollegan och konkurrenten Ulrika Turesson i Falkenberg pågår ett insamlingsprojekt som redan genererat 3 500 kronor till Musikhjälpen. Tjejerna betalade fem kronor för varje BH de fick in och skänkte pengarna till Musikhjälpen vars tema i år var rent vatten till barn i slummen.
– Otroligt många har grejer hemma som de inte använder. Ofta beroende på att de köpt fel storlekar, säger Pia Abrahamsson.
Nu forstätter tjejerna arbetet tillsammans med föreningen Global Relation. Den är i sin tur med och driver en gymnasieskola i Nairobis slumområde Kibera tillsammans med lokala kulturföreningen Wayo Wayo.
– Kibera är ett område stort som fem golfbanor där det bor 800 000 människor, berättar Kerstin Ericson, aktiv i Global relation och lärare i naturgeografi vid Göteborgs Universitet.
Sedan 2007 har hon och några studenter varje år rest till huvudstaden Nairobi och med egna ögon sett misären och hur hjälparbetet går till.
– Enda vägen ut ur slummen är via utbildning. Därför driver vi en skola, säger hon.
Kerstin Ericson berättar att många kvinnor i slummen är hivsmittade. De har ingen fast inkomst utan lever som daglönare. För att få något inom projektet krävs en motprestation, som skolgång eller en arbetsinsats. Allt som skänks till organisationen katalogiseras.
– Allt ner till minsta suddgummi.
BH är kanske inte det första dessa kvinnor behöver?
– Kvinnorna i slummen har inte BH. Och har de det så används den tills den faller sönder. Därefter återvänds delarna till precis allt, säger Kerstin Ericson.
En del av de insamlade plaggen går till en kvinnoklinik. Även trosor, linnen, strumpor och kalsonger tas emot.
– Strumbyxor är hårdvaluta, säger Kerstin Ericson.
För Pia Abrahamsson handlar insamlingen om att göra en god sak. Marknadsföringen får hon på köpet.
– Jag kunde lika gärna ha lagt pengarna på en annons, säger hon. Men då känns det här vettigare. Alla tjänar på detta.
http://hn.se/nyheter/varberg/1.1887709-bh-insamling-ska-hjalpa-kvinnor-i-kenyas-slum

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vinnare av lyftande brösttejp, perfekt testpanel!

BhPias testpanelen har sagt sitt, så här fungerar ByeBra Brösttejp! Vågar Du testa?

BhPia firar fortfarande 10 år!